Alleen deze week nog 21% BTW korting - Vraag aan!
isde subsidie kunststof kozijnen

ISDE subsidie kunststof kozijnen:
zo werkt het

Wat zijn de mogelijkheden?

Wat is ISDE subsidie?

Wat houdt ISDE subsidie voor kunststof kozijnen precies in? Voorheen was de ISDE subsidie de SEEH regeling. Sinds januari 2021 is dit echter de ISDE subsidie geworden. Dit is een vernieuwde regeling voor het verbeteren van de isolatiewaarde in uw woning, welke geldig is voor particulieren, de zakelijke markt en de VvE (Vereniging van Eigenaren). Hierdoor kunt u van 2 type isolatiemaatregelen gebruik maken, namelijk kunstof kozijnen of gevelisolatie. U kunt echter ook voor 1 isolatiemaatregel kiezen in combinatie met een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet. Als u kiest voor kunststof kozijnen, heeft u de ideale optie te pakken om uw woning duurzamer te maken. Hierdoor blijft kou buiten de woning in de winter en wordt warmte beter binnen gehouden. Ook profiteer je in de zomer maanden van meer verkoeling in huis.

Voorwaarden ISDE subsidie kunststof kozijnen

Wanneer u van ISDE subsidie gebruik wilt maken, zijn hier enkele voorwaarden aan verbonden. Zo zijn de voorwaarden:
– U moet de maatregelen uitvoeren in uw eigen woning
De maatregelen mag u niet zelf uitvoeren, maar moeten worden gedaan door een externe partij.
– U moet de maatregelen in de bestaande thermische schil uitvoeren.
– U dient aan een minimaal aantal vierkante meters te voldoen voor de isolatie. Als dit HR+= glas betreft, is dit 10m2.

Actuele regeling ISDE subsidie

Wanneer u één isolatiemaatregel neemt, dan krijgt u als eigenaar van een woning tot 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Houd er wel rekening mee dat dit percentage slechts een inschatting is. Wilt u weten hoeveel subsidie u precies krijgt, dan kunt u dit vanaf 2023 op de website het RVO bekijken, via www.rvo.nl. Wilt u subsidie voor één maatregel nemen, dan kunt u dit vanaf 2 januari 2023 doen. Heeft u vanaf 2 april 2022 één maatregel geïnstalleerd, dan kan dit met terugwerkende kracht.

Welke kunststof kozijnen kunt u het beste kiezen?

Als u van de ISDE subsidie voor kunststof kozijnen gebruik wenst te maken, kunt u het beste kiezen voor kunststof kozijnen met HR++ of HR+++ beglazing. U heeft dan recht op deze subsidie, mits u voor een minimale afname van 10m2 kiest. U mag triple en dubbele beglazing met elkaar combineren, zodat u aan de 8m2 komt. Wilt u alleen kunststof kozijnen, een schuifpui of deur plaatsen, dan wordt dit als 1 isolatiemaatregel gezien. Wilt u meer weten over de voorwaarden omtrent subsidie voor uw kunststof kozijnen? Vraag hier dan gerust naar bij het RVO.

Meer informatie voorwaarden investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing

Wenst u meer informatie over de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing die voor kunststof kozijnen geldt? Informeer dan naar de voorwaarden bij het RVO en vraag hen wat de opties zijn aangaande uw situatie. U kunt eventueel ook kiezen voor een energiebespaarlening. Dit is een speciale lening voor Vereniging van Eigenaren (VvE) en particulieren. Echter raden wij het aan eerst te bekijken of u voor ISDE subsidie in aanmerking komt.

Zo vraagt u ISDE subsidie voor kunststof kozijnen aan

Hoe kun je meteen ISDE subsidie aanvragen? Hiervoor ga je naar www.rvo.nl en ga je via de aanvraagknop naar de digitale aanvraagomgeving van het RVO. Dit is ook wel het eLoket.
– U logt als eerst in met uw DigiD. Wanneer u nieuw bent op het eLoket, wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te vullen.
– Na het inloggen en eventueel invullen van uw persoonlijke gegevens, gaat u naar het formulier om subsidie voor de energiebesparing van uw eigen huis aan te vragen.
– Maak het aanvraagformulier aan en vul de gegevens eventueel aan waar nodig.
– Vul vervolgens de gegevens in en neem de aantallen m2 van het uitvoerdersformulier van het bouwbedrijf over.
– Voeg bijlagen bij uw aanvragen toe
– Controleer als laatste uw aanvraag goed door en check of alle informatie op de juiste wijze is ingevuld. Verzend vervolgens uw aanvraag.
– Heeft u uw aanvraag verzonden? Dan krijft u een ontvangstbevesiting via de mail. Deze bevestiging kunt u ook in het eLoket onder ‘berichten’ terugvinden.

Vraag direct ISDE subsidie aan

Wilt u ook profiteren van aantrekkelijke subsidie voor uw kunststof kozijnen? Vraag dan meteen ISDE subsidie aan via RVO en volg bovenstaande stappen. Wij wensen u veel succes met het aanvragen van ISDE subsidie voor uw kunststof kozijnen!

Financiering tegen 0% rente