Alleen deze week nog 21% BTW korting - Vraag aan!

Veelgestelde vragen

Vragen over garantie, levertijden, montage en meer vind je hier. Heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Wat zijn goede merken kunststof kozijnen?

  Schüco en Veka.

 • Waar moet je opletten bij kunststof kozijnen?

  Het belangrijkste is om te weten dat er geen/of bijna geen weekmakers inzitten, waardoor u geen onderhoud heeft, buiten het schoonmaken om.

 • Wat is het verschil met schuifpuien?

  Hefschuifpui ook wel gewoon hefschuif is de pui die overal toepasbaar is, heeft verschillende dieptes in profiel kan geïntegreerd worden in de vloer is daardoor ook het meest gebruikt in de renovatie van woningen. Heeft een goede veiligheid en bedieningsgemak is energiezuinig tot heel energiezuinig (passief bouw, triple glas) dus goed isolerend, heeft tegenwoordig een ventilatiestand door extra nokken plus is ventilatierooster mogelijk. Standaard modellen tot 4 m, maximale 6 m breedte met hoogte 2.5 m.

  Parallel schuifpui de gelijk schuivende puien ideaal voor binnen wanden/puien, vergaderruimtes, binnenplaatsen of patio’s kan zorgen voor meer openheid dit doordat de puien zowel links als rechts kunnen schuiven en eventueel in een wand kunnen schuiven. Zit géén hefsysteem of iets dergelijks op en staat op een eigen geleiding is gevoelig voor inbraak en is minder in de isolatie

 • Hoe kunnen ramen geopend worden?

  Draaikiepraam: De naam zegt het eigenlijk al: een draaikiepraam is een raam dat zowel kan draaien als kiepen. … En net als op al onze ramen hebben ook draaikiepramen beslag wat voldoet het hang- en sluitwerk aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

  Valraam: Een valraam is een raam dat naar binnen openvalt. Uitzetraam: Een uitzetraam is een raam dat naar buiten uitgezet wordt.

 • Hoe onderhoud je kunststof kozijnen?

  U kunt uw kozijnen meenemen in de schoonmaakbeurt op het moment dat u uw ramen lapt of laat lappen. Het is belangrijk dat u dit met een schoonmaaksopje doet. Gebruik absoluut geen spiritus. Reinig ook de kozijnsponning bij draaiende delen goed i.v.m. waterafvoer.

 • Welke kleuren kan je krijgen bij kunststof kozijnen?

  Om de regie over ons eigen leven te hebben en te houden, willen we nu eenmaal graag meerdere keuzes hebben. Bij de keuze van kunststof kozijnen kunt u wat dat betreft uw lol op: u kiest uit 150 kleuren. Zo zit er dus altijd wel iets van uw gading tussen, maar ook kunststof kozijnen in standaard kleur hebben een luxe uitstraling.

 • Hoelang krijg je garantie op kunststof kozijnen?

  Wij geven 20 jaar garantie op onze kunststof kozijnen!

 • Waarom kunststof kozijnen bij Qozijn kopen?

  Omdat Qozijn de hoogste klantgemiddelde van NL heeft. Lees hier onze klantrecensies.

 • Zijn kunststof kozijnen brandveilig?

  Kunststof kozijnen vatten minder snel vlam dan kozijnen gemaakt van hout of aluminium en onze kunststof kozijnen hebben zelfdovende eigenschappen. Dit houdt in dat je minder snel brandgevaar hebt en dat een ontstaan brandje vaak vanzelf ook weer dooft.

 • Zijn kunststof kozijnen inbraak gevoelig?

  Er zijn veel mensen die zeggen dat je beter houten kozijnen kunt hebben om je woning te beveiligen en dat kunststof een minder goede optie is. Hoe zit dit nou werkelijk? Er zijn meerdere onderzoeken naar gedaan, waaruit gebleken is dat de meeste inbraken zijn gedaan bij woningen met verouderde of versleten kozijnen. Wanneer je kozijnen hebt die niet versleten zijn, is de kans op inbraak een stuk lager. Uiteraard moet je niet vergeten dat niet alleen de kozijnen een inbraak kan voorkomen. Kijk ook goed wat voor een soort glas je hebt en hoe de sloten van je deuren zijn. Hoe beter een woning beschermd is tegen inbrekers, hoe groter de kans is dat je huis overgeslagen wordt. Toch is zelfs de beste inbraakveiligheid helaas geen garantie dat inbrekers nooit in je woning komen.

  Wanneer je kunststof kozijnen wilt hebben die bekend staan als zeer veilig, kies dan voor kunststof kozijnen die verstevigende hoekpunten hebben. De hoeken zijn namelijk altijd de meest zwakke plekken van een kozijn en dit zijn de plaatsen waar het kozijn vaak breekt wanneer er een breekijzer bij de inbraakpoging gebruikt wordt.

 • Zijn kunststof kozijnen ook dragend?

  Kunststof gevelkozijnen zijn beslist niet dragend, waarbij de oorspronkelijke houten gevelkozijnen wel een dragende functie hadden. … Door het verwijderen van de dragende houten gevelkozijnen en het plaatsen van kunststof kozijnen, ontstaat een doorbuiging in het gevelmetselwerk.

Financiering tegen 0% rente