Alleen deze week nog 21% btw-korting Nu duurzaamheidslening tegen 0% rente - Vraag aan!
voordelen kunststof kozijnen

De voordelen van kunststof kozijnen

Wat zijn kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn kozijnen die van PVC ofwel polyvinylchloride worden gemaakt. Hierdoor ontstaan korrels of poeder, wat onder andere gebruikt wordt voor kunststof kozijnen. Het is vrij goedkoop en eenvoudig bewerkbaar. Kunststof wordt vaak gebruikt als vervanger van hout of beton. Kozijnen van kunststof gaan wel 50 tot 75 jaar mee. En dat is niet het enige voordeel dat deze kozijnen te bieden hebben.

Deze voordelen bieden kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben diverse voordelen te bieden. De grootste voordelen van deze kozijnen hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

Duurzaam en recyclebaar

Kunstof kozijnen staan erom bekend zeer duurzaam te zijn. Ze gaan langer mee dan kozijnen van aluminium of hout. Ook zijn ze bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Ook sluiten ze beter, wat ervoor zorgt dat tocht en kou niet zomaar naar binnen komen. Ook is kunststof na gebruik te recyclen. Wil je dus toch nieuwe kozijnen, dan zijn deze gewoon recyclebaar.

Perfecte isolatie

Kozijnen van kunststof hebben ook een isolerende werking. Hierdoor houden ze warmte goed vast en zorgen ze er ook voor dat het in de zomer een stuk koeler is in jouw huis. Ook staan ze erom bekend goed geluid te kunnen afsluiten. Dit betekent dat je minder last hebt van geluiden van buiten. Doorgaans plaatst men kunststof kozijnen met dubbel glas. Zo profiteer je zowel van een geluidsisolerende werking als het besparen van energie.

Onderhoudsarm

Ook een groot voordeel van kunststof kozijnen is dat ze vrijwel onderhoudsarm zijn. Ze hoeven niet elk jaar geverfd en geschuurd te worden en gaan zelfs jarenlang mee. Kunststof gaat namelijk niet roesten, wat bij hout wel het geval is. Dit zorgt ervoor dat je zowel tijd als geld scheelt. Zeker als je de keuze maakt voor kunststof kozijnen van een hoogwaardige kwaliteit.

Niet duur

Kozijnen van kunststof materiaal zijn ook nog eens vrij goedkoop. Dit komt mede doordat ze niet ieder jaar geschuurd en geschilderd hoeven te worden. Omdat ze tevens vrij duurzaam zijn, haal je uiteindelijk meer uit de investering die je doet. Dit in tegenstelling tot wanneer je voor houten of aluminium kozijnen kiest. Daarom is het zeker een goed idee om voor kozijnen van kunststof te kiezen.

Lagere kans op inbraak

Koop je kunststof kozijnen en monteer je deze op de juiste wijze, dan bieden ze veel veiligheid. Combineer je dit met het juiste hang- en sluitwerk, dan wordt het voor inbrekers nog lastiger om binnen te komen via het raam. Kunststof kozijnen zijn namelijk vrijwel niet uit de scharnieren te tillen en kunnen ook niet ontgrendeld worden. Dit in tegenstelling tot andere kozijnen. Zo houd je inbrekers dus eenvoudig buiten jouw woning of pand. Wanneer een inbreker veel moeite moet doen om ergens binnen te komen, zal hij eerder op zoek gaan naar een pand waar hij makkelijker naar binnen kan treden. En dat is uiteraard gunstig voor jou, want dit bespaart je zowel financiële als emotionele schade. En dat is veel waard.

Veel opties mogelijk

Kozijnen van kunststof bieden diverse soorten mogelijkheden. Dit komt doordat ze in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar zijn. Ook zijn ze eenvoudig te vervormen. Dit maakt dat op maat gemaakte kozijnen van kunststof niet vrij duur zijn. Je kunt het uiterlijk van de kunststof kozijnen ook eenvoudig veranderen door deze te spuiten. Zo kun je ze van elke uitstraling voorzien die je maar wilt, zodat ze precies bij de rest van je woning passen.

Tips bij het kopen van kunststof kozijnen

Ga je kunststof kozijnen, dan zijn er zeker een aantal tips die we je willen meegeven, zodat je zeker weet dat je straks de juiste aankoop doet. Let bij het kopen van kozijnen van kunststof op de volgende punten:

  • Pas ook isolatieglas (HR ++) toe. Dit biedt een betere isolatie en de kans is groot dat je hier subsidie voor krijgt
  • Kies voor kozijnen van kunststof met een Politiekeurmerk. Dit zijn extra inbraakwerende kozijnen.
  • Combineer je kunststof kozijnen met muurverf, zodat je je woning een unieke look en feel kunt geven.
  • Bekijk eens wie er allemaal kunststof kozijnen aanbieden en vraag verschillende offertes aan. Vergelijk de prijzen met elkaar en bekijk waar je de beste prijs-kwaliteitverhouding kunt vinden.

Wij wensen je veel succes met het aanschaffen van kunststof kozijnen!