Alleen deze week nog 21% BTW korting - Vraag aan!
woning verduurzamen met kunststof kozijnen

Jouw woning verduurzamen?
Kies voor kunststof kozijnen

Wat zijn de mogelijkheden?

Tot hoeverre is kunststof duurzaam?

Kunststof, tot hoeverre is dat eigenlijk duurzaam? Wellicht is dat iets wat je jezelf afvraagt. Goed om te weten, is dat kunststof kozijnen van PVC worden gemaakt. Dit productieproces vindt op een steeds betere manier plaats, alsmede het inzamelen en recyclen van PVC. PVC kan meerdere keren gerecycled worden zonder dat dit af zal doen aan de kwaliteit hiervan. Wel dient het kunststof over een VKG keurmerk te beschikken. Waarom je beter voor kunststof kozijnen kunt kiezen in plaats van voor houten kozijnen? Hoewel houten kozijnen ook lang meegaan, moet hiervoor tropisch hardhout worden gekapt. Dit is te vinden in het regenwoud, wat dus eigenlijk niet milieubewust is. Voor kunststof kozijnen hoeft dit niet te worden gedaan en is het productieproces een stuk beter voor het milieu.

Perfecte isolatie

Een groot voordeel van kunststof deuren, raamkozijnen en schuifpuien waardoor ze zo duurzaam zijn, is doordat ze perfect isoleren. Zo is algemeen bekend dat kunststof kozijnen beter isoleren dan kozijnen van hout. Dit wordt aan de hand van de U-waarde gemeten. Des te lager de U-waarde is, des te beter dit zal zijn. Een kunststof kozijn heeft doorgaans een U-waarde tussen de 1 en 2,0 W/m²k. Bij hout is deze waarde een stuk hoger. Ook het type glas is belangrijk in de mate waarin je kunststof kozijn isolatie kan bieden. Daarom is het net zo belangrijk om een goed type glas (bij voorkeur dubbel glas) te plaatsen, zodat je woning optimaal geïsoleerd wordt.

Zeer onderhoudsvriendelijk

Kunststof kozijnen staan er bovendien om bekend zeer onderhoudsvriendelijk te zijn. Ze hoeven nauwelijks onderhouden te worden. Het enige wat je hoeft te doen, is ze af en toe afnemen met een doekje. Verder hoef je niets te doen en profiteer je van een sterk product dat wel 70 jaar lang mee kan gaan. Houten kozijnen hebben ook een lange levensduur, maar deze dienen wel meer intensief onderhouden te worden. Ook is hout in vergelijking met kunststof kozijnen meer gevoelig voor verschillende weersomstandigheden. Ok die reden moeten ze om de zoveel jaar weer opnieuw worden geschilderd. En deze verf bevat vaak schadelijke stoffen die niet goed zijn voor het milieu. Om die reden zijn kunststof kozijnen de meest milieuvriendelijke en tevens duurzame optie.

Let altijd op de U waarde

Ga je kunststof kozijnen kopen, dan is het erg belangrijk om op de U-waarde te letten. Eerder in dit artikel vertelden wij al dat hoe lager de U-waarde is, des te beter de isolatie zal zijn. Daarom is het van belang de juiste U-waarde te kiezen die ook nog eens goed aansluit bij het glas van je ramen. Zo zal er niet snel condens op het kozijn ontstaan. Als je voor kozijnen met een U-waarde van 1,3 of lager kiest, kun je het beste voor dubbel glas kiezen.

Kan ik subsidie of een lening krijgen?

Misschien vraag je je af of je voor jouw kunststof kozijnen een subsidie of lening kunt krijgen. Er zijn hier zeker mogelijkheden in, welke wij hieronder voor je op een rij hebben gezet.

Subsidie woning verduurzamen

Wil je kunststof kozijnen kopen, dan kun je eventueel ISDE subsidie krijgen om je woning te verduurzamen. DIt is ook wel Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenararen. Deze subsidie ontvang je enkel als je twee energiebesparende maatregelen neemt. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen voor kunststof kozijnen in combinatie met zonnepanelen. Voor alleen kunststof kozijnen is er geen speciale subsidie.

Lening

Het is ook mogelijk om een lening te krijgen om je woning te verduurzamen. Bekijk eens online welke mogelijkheden er zoal zijn als het gaat om een lening voor jouw kunststof kozijnen met ons financieringsplan.

Meer hypotheekruimte
Wanneer je een hypotheek gaat afsluiten, kun je vaak ook extra geld voor energiebesparende maatregelen zoals kunstof kozijnen, zonnepanelen, een warmtepomp of andere maatregelen lenen. Het bedrag bepaalt 6% van de woningwaarde en mag maximaal 9,000 euro zijn. Wil je hier meer informatie, neem dan contact met ons op.

Kies jij ook voor duurzame kunststof kozijnen?

Financiering tegen 0% rente