Alleen deze week nog 21% BTW korting - Vraag aan!
Energiebesparing door kunststof kozijnen

Energiebesparing door kunststof kozijnen

Hoe kan ik middels kozijnen het meeste besparen op mijn energiekosten?

Bij het aanschaffen van kunststof kozijnen komt meer kijken dan u zou denken, hierbij is het belangrijkst om voor een goed merk te kiezen. Je hebt binnen de kunststof kozijnen markt te maken met A-merken, B-merken en budget merken. Hoe beter het merk, hoe beter de kwaliteit uiteraard.

Qozijn levert A-merken om exact te kunnen leveren wat wij beloven. Met A-merken als Schuco en Veka haalt u de beste rendementen betreft energiebesparing uit uw kunststof kozijnen. Dit komt doordat de profielen van Schuco en Veka erg dik zijn en bevatten meerdere kamers. Kunststof kozijnen beschikken over ‘kamersystemen’. Deze kamers zorgen ervoor dat uw kozijnen goed isoleren. Hoe meer kamers, hoe beter uw kozijnen isoleren. Gemiddeld bevatten kunststof kozijnen 4- of 5 kamers, bij Veka en Schuco ligt dit gemiddelde op 7 kamers. Dit zorgt ervoor dat u betere rendementen behaalt uit uw kunststof kozijnen.

Vervang naast uw kozijnen ook uw deuren. De meeste warmte verlaat de woning via de ramen en deuren. Ouderwetse kozijnen en deuren zorgen vaak voor veel warmte verlies van uw woning. Dit komt omdat hier vaak kieren en gaten zitten, dit zorgt ervoor dat er tocht ontstaat. A-merken als Veka en Schuco zijn ook continue aan het ontwikkelen om nog betere isolatiewaardes te behalen, met deze merken weet u dat u het hoogst haalbare in huis haalt.

Hoeveel kan ik dan op mijn maandelijks energierekening met kunststof kozijnen?

Wegens de gunstige isolatiewaardes van uw kunststof kozijnen verliest uw woning minder warmte, waardoor vervolgens u minder hoeft te stoken. Uiteindelijk zal dit zich vertalen naar uw maandelijkse energierekening, die zal hierdoor lager uitvallen. Gemiddeld gezien kunt u tot wel 30% besparen op uw maandelijkse energie rekening. Dit maakt het een aantrekkelijke investering voor uw woning en zult u op den duur de kozijnen terug kunnen verdienen. Natuurlijk zitten er naast het besparen op energiekosten nog veel meer voordelen aan kunststof kozijnen, hierover kunt u lezen op in deze blog.

Wist u dat er een duurzaamheid subsidie is vrijgegeven voor kunststof kozijnen?

De overheid moet Europese en wereldwijde doelstellingen behalen betreft verduurzaming, zo zijn er meerdere akkoorden gesloten die voor 2030 behaald zullen moeten worden. Hierdoor is de overheid heel actief bezig om verduurzaming te promoten en mensen daarin te stimuleren. Vanwege deze reden heeft de overheid een subsidie vrijgesteld voor woningeigenaren, de ISDE subsidie (investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). In 2023 heeft de overheid het budget verhoogd tot maar liefst 350 miljoen euro. Deze subsidie is bestemd voor isolatiemaatregelen voor woningen. Een mooi voordeel, kunststof kozijnen vallen ook onder deze isolatiemaatregelen! Daardoor kunt u optimaal profiteren van een besparing op uw energiekosten, modernisering van uw woning, onderhoudsvrije kozijnen en dit allemaal met gebruik van de ISDE subsidie. Voor meer informatie betreft deze subsidie verwijzen wij u graag door naar: Subsidie kunststof kozijnen 2022 en 2023 aanvragen.

Wilt u ook gaan besparen op maandelijks energiekosten?

Qozijn is de specialist in Schuco en Veka kunststof kozijnen, kunststof deuren, schuifpuien en tuindeuren. Bij Qozijn betaalt u pas na montage of via het Qozijn financieringsplan om kunststof kozijnen in termijnen te betalen. Vraag nu een prijsindicatie aan! Hulp nodig met aanvragen? Bel ons dan voor kunststof kozijnen op maat met dubbel glas voor uw woning en profiteer van een besparing op uw maandelijkse energierekening.

Financiering tegen 0% rente