Alleen deze week nog 21% BTW korting - Vraag aan!
ISDE subsidie kunststof kozijnen 2022/2023

ISDE subsidie kunststof
kozijnen voor 2022/2023

Wat zijn de mogelijkheden?

Zo zit het met de subsidie voor kunststof kozijnen

Voor dit budget geldt echter wel dat wanneer het beschikbare budget op is, dit ook echt op zal zijn. U kunt zowel subsidie ontvangen voor het vervangen van uw glas door HR++ glas, maar ook voor het plaatsen of vervangen van kunststof kozijnen. In dit artikel gaan wij dieper in op wat kunststof kozijnen precies zijn, waarom u ze zou moeten plaatsen en hoe u subsidie voor uw kunststof kozijnen kunt aanvragen. Lees snel verder voor meer informatie over subsidie op kunststof kozijnen en vraag meteen uw subsidie aan.

Wat zijn kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen worden ook wel gemaakt van polyvinylchloride. Dit staat ook wel bekend als PVC. Het materiaal is goedkoop en vrij eenvoudig te bewerken. Hierdoor wordt het vaak gebruikt om hout of zelfs beton te vervangen. Zo wordt er in plaats van voor houten kozijnen tegenwoordig veel meer voor kunststof kozijnen gekozen vanwege de vele voordelen die dit materiaal met zich meebrengt.

Waarom kunststof kozijnen plaatsen?

Kunststof kozijnen heeft veel meer voordelen te bieden in vergelijking met houten of aluminium kozijnen. Zo staan kunststof kozijnen bekend om hun langere levensduur, onderhoudsvriendelijkheid en vochtwerendheid. Ook zijn de kozijnen geluiddempend en tevens te recyclen. Kozijnen van kunststof kunnen niet rotten. Bovendien zijn ze in diverse vormen en formaten verkrijgbaar, wat ze perfect voor ieder type woning maakt. De kozijnen hoeven niet te worden geschilderd. Bovendien zijn ze gecombineerd met HR++ of triple glas.
Kunststof kozijnen zijn door hun lange levensduur zeer duurzaam en daardoor ook beter voor het milieu. Ook gaan deze kozijnen minder snel kapot, waardoor ze dus niet snel vervangen hoeven te worden.

ISDE subsidie

Het is nog steeds mogelijk om is de subsidie aan te vragen voor de plaatsing van bijv. kunststof tuindeuren. Dit betreft dan ISDE subsidie. Dit staat ook wel voor investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Deze subsidie kunt u eenvoudig voor uw kunststof kozijnen aanvragen via de RVO. Dit is de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland. Het enige wat u hiervoor nodig heeft, is uw DigiD met informatie over uw aantal vierkante meters, isolatiemaatregelen, gegevens en foto’s van het uitvoerende bedrijf.

Zo vraagt u subsidie voor kunststof kozijnen aan

U kunt uw subsidie voor kunststof eenvoudig aanvragen. Hiervoor gaat u naar de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland en logt u in met uw DigiD. Zorg ervoor dat u de gegevens over het aantal vierkante meters en het uitvoerende bedrijf tot uw beschikking heeft en meteen kunt invoeren. Ook is het belangrijk over de gemaakte foto’s te beschikken, zodat u deze direct kunt uploaden. Wanneer u de subsidie voor kunststof kozijnen heeft aangevraagd, krijgt u per mail een bevestiging van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland.

De voorwaarden voor het krijgen van subsidie voor kunststof kozijnen

Wanneer u subsidie voor kunststof kozijnen wilt aanvragen, is het wel goed te weten dat u aan diverse voordelen dient te voldoen. Zo is het zo dat u minimaal twee energiebesparende (isolatie)maatregelen te hebben genomen. Hierbij kunt u denken aan HR++ glas gecombineerd met kunststof kozijnen of het isoleren van uw dak, gevel of bijvoorbeeld vloer. Het kan ook zo zijn dat u een zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen of een aansluiting op het waternet heeft. Ook dient u zelf de eigenaar en hoofdbewoner van de woning te zijn. U mag de woning dus niet als vakantiehuis verhuren of aan iemand anders onderverhuren. Ook moeten de betreffende isolerende maatregelen al uitgevoerd en betaald zijn. Bovendien mag u niet eerder subsidie ontvangen hebben voor bijvoorbeeld kunststof kozijnen in combinatie met HR++ glas. Let ook goed op het glas dat u voor uw kunststof kozijnen gebruikt. Het glas in uw kunststof kozijnen dient een isolatiewaarde van 1,2 W/m2K of lager te hebben. U krijgt alleen subsidie als u kunststof kozijnen met HR++ glas combineert, maar niet als u kunststof kozijnen met dubbel glas heeft.

Vraag direct subsidie voor uw kunststof kozijnen aan

Wilt u meteen subsidie voor uw kunststof kozijnen aanvragen? Ga dan meteen naar de website van RVO en dien uw aanvraag in. Heeft u nog vragen over kunststof kozijnen? Stel ze dan gerust aan ons! Wij staan u graag te woord en helpen u graag door u van een passend advies te voorzien. Maakt u ook de keuze voor kunststof kozijnen? Dan weet u altijd zeker dat u kiest voor een duurzaam product!

Financiering tegen 0% rente