Alleen deze week nog 21% BTW korting - Vraag aan!
Kunststof kozijnen levensduur

Kunststof kozijnen levensduur

Kunststof kozijnen en levensduur: moet ik mijn kozijnen vervangen?

Hoe lang is de kunststof kozijnen levensduur?

Misschien vraagt u uzelf af of u uw kozijnen moet vervangen. Kozijnen hebben een lange levensduur, maar hoe lang?

Kozijnen hebben een levensduur van 50 tot wel 75 jaar. Dit geldt tevens voor aluminium kozijnen en houten kozijnen, hetzij u deze van goed onderhoud voorziet. Echter is de levensduur ook afhankelijk van de kwaliteit van de kozijnen en de montage. Bij Qozijn bent u zeker van kunststof kozijnen van topkwaliteit. Bent u benieuwd wanneer u uw kozijnen het beste van vervanging kunt voorzien en hoe u kunt zien of ze aan vervanging toe zijn? Wij vertellen u graag meer over de kunststof kozijnen levensduur en wat hierbij van belang is in dit artikel.

Kwaliteit van belang

Om de kunststof kozijnen levensduur zo lang mogelijk te maken, is kwaliteit van groot belang. Houten kozijnen gaan namelijk een stuk minder lang mee. Er zijn diverse soorten kunststof kozijnen op de markt. Hierbij beschikt het ene merk of betere kwaliteit dan het andere merk. Het is van groot belang te weten of het merk kozijnen dat u koopt ook echt van goede kwaliteit is en lang meegaat. Qozijn levert de A-merken Schüco en Veka. Hiermee weet u zeker dat u kozijnen van een hoge kwaliteit aanschaft.

Hoe goed onderhoud u uw kunststof kozijnen?
Kunststof kozijnen hebben weinig onderhoud nodig. Echter wil dit niet zeggen dat uw kozijnen helemaal geen onderhoud behoeven. Kozijnen trekken geen vuil aan. Echter kan er alsnog vuil op uw kozijnen komen door diverse weersinvloeden. Wilt u ervoor zorgen dat uw kunststof kozijnen ook nog lang meegaan, dan is het aan te raden om in elk geval eenmaal per jaar uw kozijnen te reinigen of in de wax te zetten. Door de kozijnen af en toe schoon te maken, blijven ze in optimale staat en gaan ze langer mee. Dit geldt zeker in vergelijking met houten kozijnen.

Waarom kozijnen vervangen?

Uw kozijnen gaan van tijd tot tijd slijten en vervangen is zeker aan te raden. Hoewel de kunststof kozijnen levensduur vrij lang is, zijn er situaties waarin u precies weet of uw kozijnen aan vervanging toe zijn. Dit is het geval wanneer:

  • Uw kunststof kozijnen zijn beschadigd of sterk verouderd. Hierbij dient u de keuze te maken tussen een reparatie of het kopen van nieuwe kozijnen.
  • Wanneer u onderhoudsvrije kozijnen wenst: misschien heeft u nu houten kozijnen en wenst u kozijnen die minder onderhoud nodig hebben en niet geschilderd hoeven te worden. Door de kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen, investeert u op een mooie manier in uw woning.
  • U heeft een huis gekocht en vindt de kozijnen niet mooi: stel dat u onlangs een huis gekocht heeft en de kozijnen u niet bevallen, kan deze esthetische waarde ook een belangrijke reden zijn om nieuwe kozijnen aan te schaffen.
  • U heeft een koud huis: u heeft het vaak koud in huis en wilt uw woning beter isoleren. Kunststof kozijnen kunnen dan een echte uitkomst bieden. Deze kozijnen isoleren namelijk sterk. U profiteert niet alleen van een warmer huis, maar ook van een lagere energierekening.

Kunststof kozijnen
met lange levensduur

Wacht niet met uw kozijnen vervangen

Kozijnen vervangen is is doorgaans iets waar wel wat geld in gaat zitten. Echter is het belangrijk hier niet te lang mee te wachten. Als een kozijn door schade niet goed meer uw woning isoleert, loopt uw energierekening alleen maar op. Daarbij maakt u het inbrekers een stuk eenvoudiger om uw woning binnen te dringen. Inbrekers proberen namelijk vaak als eerste kozijnen of deuren. Om te weten of uw kozijn vervangen dient te worden, is het belangrijk te bekijken in welke staat uw kozijnen zich bevinden. Zo kunt u de kunststof kozijnen levensduur vaststellen.

Daarom kunststof kozijnen van Qozijn
Kiest u voor Qozijn kunststof kozijnen , dan is een uitstekende kunststof kozijnen levensduur u altijd gegarandeerd. Ook profiteert u bij ons altijd van onderstaande voordelen:

  • Betaling na montage, eventueel in maandelijkse termijnen
  • Eigen VCA-gecertificeerde montage teams
  • 10 + 10 jaar garantie voor uw kunststof kozijnen
  • De beste service en klantvriendelijkheid
  • De beste kwaliteit voor de scherpste prijs

Kies net als vele anderen ook voor kunststof kozijnen die lang meegaan en maak de keuze voor Qozijn.

Vraag een gratis offerte aan
blauwe kunststof kozijnen kopen

Hoe kunnen
wij u helpen

Onze keurmerken

Financiering tegen 0% rente