Alleen deze week nog 21% BTW korting - Vraag aan!
met de duurzaamheid van kunststof kozijnen

Verduurzaam uw woning
met kunststof kozijnen!

Recyclebaar materiaal

Kunststof kozijnen worden gemaakt van een recyclebaar materiaal (PVC). Hierdoor wordt geen extra afval gecreëerd bij het produceren van kunststof kozijnen. En draagt dit uiteindelijk mee aan het creëren van een circulaire economie. Zodra er meer mensen over gaan op kunststof kozijnen hoeft er op lange termijn minder hout gekapt te worden. Met oog op milieuvervuiling draagt u met uw kunststof kozijnen een steentje bij aan het verbeteren van het milieu.

Lage isolatiewaardes

Kunststof kozijnen van Schüco in combinatie met HR++ glas hebben erg lage isolatiewaardes. Bij kunststof kozijnen is deze U waarde vanaf 0,6. De isolatiewaarde van HR++ glas is 1,1 uW. Als u komt van houten kozijnen of aluminium kozijnen met enkel glas gaat u erg besparen op stookkosten, gemiddeld tot wel 30% per maand. Met oog op de prijsstijgingen op gas- energiekosten is dit erg lucratief. Dit kan tot wel honderden euro’s oplopen als u uw woning compleet renoveert met kunststof kozijnen. Daarnaast werken deze isolatiewaardes ook goed tegen geluidsoverlast, u hoort een stuk minder geluiden van buitenaf door middel van uw kunststof kozijnen in combinatie met HR++ glas.

 

Levensduur tot wel 70 jaar

Gemiddeld hebben de kunststof kozijnen van het Duitse A-merk Schüco een levensduur tot wel 70 jaar. Zoals bij houten kozijnen vaak gebeurd is dat de kozijnen vaak gaan rotten naar loop van tijd door kou, warmte en regen. Bij kunststof kozijnen is dit niet het geval en kunt u onbezorgd genieten. Dit heeft ook invloed op de waarde van uw woning, woningen voorzien van kunststof kozijnen hebben vaak een meerwaarde in prijs omdat aan de woning hierdoor geen onderhoud nodig is betreft de kozijnen.

 

Onderhoudsvrije kozijnen

Wist u dat er weinig tot geen onderhoud vereist is aan kunststof kozijnen? Zoals u misschien gewend bent van houten kozijnen is dat er eens in de zoveel jaar een schilderbeurt vereist is om de kozijnen in juiste kleur te houden. Dit is gemiddeld eens in de 5 jaar al. Bij kunststof kozijnen is dit niet het geval, slechts een reinigingsbeurt eens in de zoveel tijd is voldoende met een simpel sopje en een zachte spons. Hiervoor hoeft u geen chemische schoonmaakmiddel te gebruiken. Hierdoor bespaart u ook op schilderskosten bij de aanschaf van kunststof kozijnen.

Concluderend kan gezegd worden dat kunststof kozijnen een uitstekend verduurzamende functie hebben voor uw woning. Dit is wel erg verschillend per merk, maar met Schüco (A-merk kunststof kozijnen) zit u het beste qua duurzaamheid. Uw woning gaat op meerdere aspecten als levensduur, isolatiewaardes en onderhoud vooruit. Hoe meer woningen zullen overstappen op kunststof kozijnen, hoe minder bossen hoeven worden gekapt voor houten kozijzen. Daarnaast zorgen kunststof kozijnen ervoor dat uw woning een waardevermeerdering krijgt. Ten slotte draagt u door middel van uw kunststof kozijnen een steentje bij aan het verduurzamen van de wereld.

Spreken deze punten u aan? Maak een afspraak met één van onze adviseurs voor passend advies voor uw woning! Mochten er vragen zijn betreft duurzaamheid of andere punten kunt u ons telefonisch dagelijks bereiken.

Financiering tegen 0% rente