Alleen deze week nog 21% btw-korting Nu duurzaamheidslening tegen 0% rente - Vraag aan!
houten kozijnen vervangen bij Qozijn

Kunststof stelkozijnen
bij Qozijn

Het woord is tijdens de nieuwbouw of de renovatie ter sprake gekomen. Er komen nieuwe kunststof kozijnen en deuren in uw woning, de vak mnonteurs gaan stelkozijnen plaatsen voor de montage, alles wordt netjes opgesteld… maar wat zijn die dingen nu eigenlijk? Graag lichten wij dit even toe en duiden we op het belang van een montage mét stelkozijnen

Wat zijn Kunststof stelkozijnen?

Stelkozijnen zijn frames, van bijvoorbeeld multiplex of kunststof, die eveneens voorzien zijn van een rubber aanslag. Ze vormen zo een kader en verbinding tussen binnen- en buitenmuur. Het hout is behandeld tegen weersinvloeden, zodat het niet alleen langer meegaat, maar ook een goede isolatie garandeert tegen water en wind. De opening die door het stelkozijn gevormd wordt en waar het eigenlijke, zichtbare kozijn in geplaatst wordt, is de negge. Dankzij de goede dichting en de stevige constructie, is een montage met stelkozijnen ineens ook een stuk beter voor de inbraakveiligheid.

Kozijnen van Schüco

Qozijn levert kozijnen van het gerenommeerde Duitse profielmerk Schüco. Vijf kamer profielen van Schüco zijn uiterst isolerend. U weet dat stilstaande lucht een optimale isolatie ten goede komt. Net zo belangrijk als het profiel is de manier van montage voor het isolerend vermogen van het totaalproduct. Qozijn kan uw kozijnen monteren met behulp van stelkozijnen.

Benieuwd wat het u
gaat kosten?

Montage door deskundigen

Indien u bijvoorbeeld voor kunststof kozijnen heeft gekozen, dan kunnen die een beetje uitzetten of inkrimpen naar gelang het weer. Een stelkozijn geeft daar de ruimte toe.

Van het stelkozijn ziet u na de montage helemaal niets meer. Het definitieve kozijn wordt namelijk met een aanslag geleverd die perfect aangesloten wordt op het stelkozijn. U weet nu wel dat het er zit, maar als werk gedaan is, is er geen teken van te bespeuren. Een montage met stelkozijnen is arbeidsintensiever en dus ook wat duurder, maar door voor stelkozijnen te kiezen verlengt u wel de levensduur van uw kunststof kozijnen tot wel 70 jaar!

Dit wil niet dus niet zeggen dat zonder stelkozijnen niet goed gemonteerd kan worden want dit wordt door het VKG keurmerk niet afgeraden. Anders zou dit nooit en te nimmer door Qozijn gebruikt worden!

De voordelen van monteren met behulp van kunststof stelkozijnen op een rijtje:

  • Duurzame aansluiting/afdichting tussen het kozijn en de muur.
  • het is milieuvriendelijk
  • Langere levensduur van de kozijnen
  • inbraak veilig (politie keurmerk)
  • Het kozijn kan vrij uitzetten en krimpen (zonnewarmte en vrieskou)
  • Hoge isolatiewaarde

Hoe kunnen
wij u helpen

Onze keurmerken