financieringsplan qozijn - kunststof kozijnen

Stel
kozijnen

Google Beoordelingen
4.6


Het woord is tijdens de nieuwbouw of de renovatie ter sprake gekomen. Er komen nieuwe kunststof kozijnen en deuren in uw woning, de vak mnonteurs gaan stelkozijnen plaatsen voor de montage, alles wordt netjes opgesteld… maar wat zijn die dingen nu eigenlijk? Graag lichten wij dit even toe en duiden we op het belang van een montage mét stelkozijnen.

tuindeur-8

Vraag een gratis offerte aan

Stelkozijnen zijn frames, van bijvoorbeeld multiplex of kunststof, die eveneens voorzien zijn van een rubber aanslag. Ze vormen zo een kader en verbinding tussen binnen- en buitenmuur. Het hout is behandeld tegen weersinvloeden, zodat het niet alleen langer meegaat, maar ook een goede isolatie garandeert tegen water en wind. De opening die door het stelkozijn gevormd wordt en waar het eigenlijke, zichtbare kozijn in geplaatst wordt, is de negge. Dankzij de goede dichting en de stevige constructie, is een montage met stelkozijnen ineens ook een stuk beter voor de inbraakveiligheid.

Zou u uw mooie, nieuwe kozijnen zonder stelkozijnen laten plaatsen, dan moeten deze rechtstreeks in de muur verankerd worden. Hierdoor moet er geboord en geklopt worden. Als er een voeg of steen verkeerd getroffen wordt, dan kan dat voor veel schade zorgen. De voegen worden in dit geval afgekit of compriband en/of opgevuld met PUR schuim en dat geeft een duidelijk minder strak en duurzaam resultaat. En dit geeft zeker op den duur tocht en totaal geen stevigheid, dus snel kans op doorhangen van uw kozijnen.

Indien u bijvoorbeeld voor kunststof kozijnen heeft gekozen, dan kunnen die een beetje uitzetten of inkrimpen naar gelang het weer. Een stelkozijn geeft daar de ruimte toe, in tegenstelling tot een stompe montage, dat is een montage zonder stelkozijn. Hier kan door de werking van de kunststof kozijnen de rechtstreekse verankeringen in de muur na enkele jaren al los komen te zitten.

Van het stelkozijn ziet u na de montage helemaal niets meer. Het definitieve kozijn wordt namelijk met een aanslag geleverd die perfect aangesloten wordt op het stelkozijn. U weet nu wel dat het er zit, maar eens de werken gedaan zijn, is er geen teken van te bespeuren. Een montage met stelkozijnen is arbeidsintensiever en dus ook wat duurder, maar door voor stelkozijnen te kiezen verlengt u wel de levensduur van uw kunststof kozijnen tot wel 70 jaar!

Qozijn levert kozijnen van het gerenommeerde Duitse profielmerk Schüco. Vijf kamer profielen van Schüco zijn uiterst isolerend. U weet dat stilstaande lucht een optimale isolatie ten goede komt. Net zo belangrijk als het profiel is de manier van montage voor het isolerend vermogen van het totaalproduct. Qozijn monteert uw kozijnen met behulp van stelkozijnen. Een spouwmuur is vochtig en tochtig. Stelkozijnen dekken de spouwmuur af. Tevens is het stelkozijn onderhoudsvrij en beter isolerend dan stomp op de muur.

 

De voordelen van monteren met behulp van kunststof stelkozijnen op een rijtje:

 • Duurzame aansluiting/afdichting tussen het kozijn en de muur.
 • het is milieuvriendelijk
 • Langere levensduur van de kozijnen
 • Vereiste voor inbraakveiligheid (politie keurmerk)
 • Geen lelijke kitvoegen
 • Het kozijn kan vrij uitzetten en krimpen (zonnewarmte en vrieskou)
 • Hoge isolatiewaarde
stelkozijn
stelkozijn houtenraamwerk

  Waarin bent u geïnteresseerd? (Meerdere keuzes mogelijk)

  DeurenSchuifpuienTuindeurenKozijnenFinancieringsplan

  Ik ben bereikbaar tussen

  09:00 – 12:00 uur13:00 – 17:00 uurNa 18:00 uur

  Bijzonderheden/opmerkingen:

  Qozijn levert niet alleen de kozijnen maar plaatst altijd zelf de kozijnen om de kwaliteit van onze producten te kunnen waarborgen en garanderen. Mocht u verder willen met de aanvraag gaat u akkoord dat wij tevens de montage verzorgen.