Alleen deze week nog 21% BTW korting - Vraag aan!
verschil dubbel glas en hr++ glas

De voordelen en
verschil dubbel glas en hr++ glas

Wat zijn de mogelijkheden?

Verschil dubbel glas en hr++ glas

Er is een belangrijk verschil tussen dubbel glas en HR++ glas – in feite zijn het twee verschillende soorten glas. Veel mensen denken dat beiden hetzelfde zijn, maar niet is minder waar. Een groot verschil is dat HR++glas een coating heeft. Dubbel glas heeft dit niet. Ook verschilt de vulling van het glas bij beide type glazen. HR++ glas heeft tussen de glazen een vulling van edelgas. De ruimte tussen de glazen van dubbel glas wordt gevuld met lucht. HR++ glas heeft daarmee een veel betere isolatiewaarde dan dubbel glas. Een goede isolatiewaarde is van groot belang als je jouw woning of pand op de beste manier wilt beschermen tegen hitte en kou.

De voordelen van kunststof kozijnen met HR++glas

Kunststof kozijnen met HR++ glas zijn zeker het geld waard. Zowel het HR++ glas als de kunststof kozijnen hebben diverse voordelen te bieden. Ben je benieuwd welke voordelen dit zijn? Hieronder hebben wij ze voor je op een rij gezet.

Hogere woningwaarde

Een groot voordeel van kunststof kozijnen met HR++ glas is dat ze ervoor zorgen dat je woning een stuk meer waard wordt. Je brengt namelijk energiebesparende maatregelen aan en dit wordt als zeer positief gezien. Veel kopers zoeken een energiezuinig huis en waarderen het als je kiest voor maatregelen zoals kunststof kozijnen met HR++ glas, zonnepanelen of een warmteboiler. Dit zorgt ervoor dat je woningwaarde automatisch omhoog schiet en je een streepje voor hebt op andere huizen. Een koper zal sneller voor jouw woning kiezen.

Meer wooncomfort

Een ander groot voordeel is dat je meer wooncomfort zult ervaren. Je woning is lekker warm, je bespaart energie en daarmee dus ook energiekosten en je hoeft de kozijnen praktisch niet te onderhouden. Hierdoor bespaar je tevens tijd.

Perfecte warmte- en geluidsisolatie

HR++ glas biedt perfecte warmte- en geluidsisolatie. Hierdoor is je huis een stuk warmer en betaal je dus lagere energiekosten. Je hoeft immers niet of nauwelijks meer te stoken. Goede isolatie dempt ook het geluid in huis, wat betekent dat je minder last zal hebben van geluidsoverlast.

Je profiteert ook van de voordelen van kunststof kozijnen

Wanneer je kunststof kozijnen met HR++ glas koopt, profiteer je ook van de voordelen van kunststof kozijnen. Zo zijn kunststof kozijnen vrijwel onderhoudsvrij, sterk en gaan ze jaren mee. Hierdoor hoef je ze niet snel te vervangen. Vraag nu een offerte aan!

Verschil HR++ en HR+++ glas

Naast HR++ glas heb je ook nog de keuze uit HR+++ glas. Enkel glas biedt minder isolatie dan dubbel glas, maar bij HR glas is het zo dat HR+++ glas meer isolatie biedt. Waarom we dan toch HR++ glas aanraden? HR++ glas kent een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het verschil in isolatie is ook vrij weinig. HR+++ isolatie werkt enkel goed als de rest van de woning ook optimaal is geïsoleerd, waar vaak geen sprake van is. Dit betekent dat de kosten erg hoog zijn als je kiest voor HR+++ glas, terwijl de extra voordelen hiervan eigenlijk gering zijn. HR++ glas is zowel qua voordelen als qua prijs-kwaliteitverhouding de beste keuze die we je kunnen aanraden. Neem contact op als u meer wilt weten over het verschil tussen HR++ en HR+++ glas.

Prijs kunststof kozijnen met HR++ glas

Wat kost het dan om kunststof kozijnen met HR++ aan te schaffen. Een specifieke prijs kunnen wij in dit artikel niet vaststellen. De reden hiervoor is dat de kosten voor kunststof kozijnen met HR++ glas van diverse factoren afhangen. Door een prijs te benoemen, kunnen wij je wellicht een verkeerd beeld geven. Soms kan het namelijk zo zijn dat kozijnen duurder zijn of juist lager in prijs uitvallen. Zo moet je ook een profiel kiezen en kiezen hoe de kozijnen gemonteerd moeten worden. Stel dat je kiest voor kozijnen van een A-merk, dan zal de montage een stuk duurder zijn dan wanneer je kiest voor een B-merk kozijn met een stompe montage. Er is dus al veel verschil tussen de diverse kunststof leveranciers. Ook zijn er nog diverse andere factoren die de prijs van kunststof kozijnen bepalen. Zo is het goedkoper om voor kunststof kozijnen met vaste ramen te kiezen dan voor kunststof kozijnen met draaikiepramen. Bedenk daarom ook goed wat je precies wilt en ga op basis daarvan op zoek naar de juiste kunststof kozijnen met HR++ glas.

Financiering tegen 0% rente